Bulgaria


xEnergy XW - MCC шкафове с изваждаеми секции


Като един от водещите производители на компоненти и системи в областта на електротехниката и автоматизацията, електротехническото отделение на Eaton предлага xEnergy като електроразпределителна система с капацитет до 5000 A с пълна гама комбинации и модулна технология.

Системата xEnergy на Eaton се състои от разпределително табло и оборудване за защита, вградената системна технология и разпределителния шкаф, включително инструменти за планиране и изчисляване. Тя позволява на потребителите да използват безопасно и надеждно разпределение на електроенергия. Оптималната механична адаптация на елементите на разпределителния шкаф и табло на Eaton означава намалено време за монтаж и увеличена гъвкавост. Частите на разпределителното табло, вградената технология и разпределителният шкаф са тествани за съответствие с IEC/EN 61 439 и следователно предлагат висок комбиниран стандарт за безопасност.

Съществуват пет основни типа в разпределителната система xEnergy: XP (отделения за захранването), XF (стационарни отделения), XR (подвижни отделения), XG (основни отделения за универсална употреба) и най-новата разработка — xEnergy XW (изтеглящи се модулни отделения). xEnergy XW допълва продуктовото портфолио от разпределителни системи xEnergy с въвеждането на модулната изтегляща се технология и позволява използването на системата като MCC (център за управление на двигатели) и PCC (център за управление на електроенергия).

xEnergy XW позволява модулите да се произвеждат като разклонители на електроенергия с прекъсвачи PKZ и NZM с капацитет до 630 A и двигателни контролери с двигателни стартери с мощност до 250 kW. Налични са и празни модули за индивидуална употреба. Всички размери на модулите са умело проектирани по аналогичен начин и със същата лекота на използване; не са необходими специални инструменти. Потребителите могат да заменят модулите xEnergy XW бързо и безопасно — дори когато са под напрежение — намалявайки по този начин времето на престой и увеличавайки работоспособността на системата. Налични са и три дисплея за показване на състоянието — „работи“, „тест“ и „изключен“, гарантиращи увеличаване на безопасността по време на поддръжка.

Разпределителната система Eaton xEnergy позволява безопасно и ефективно разпределение на електроенергия за ток до 5000 A. Тя може да се използва в области започващи от жилищното и търговското строителство, минаващи през електроразпределителните системи за хотели и търговски центрове, стигайки до индустриалното приложение като пречистване на отпадни води, хранително-вкусовата промишленост и логистиката.


Електротехническото подразделение на Eaton е глобален лидер в продуктите и услугите за разпределение на електроенергия, качествено захранване, контрол и автоматизация, наблюдение на захранването и управление на енергията. Eaton е в положение да отговори на днешните най-важни предизвикателства пред управлението на електрическата енергия чрез своите глобални електрически продуктови серии Cutler-Hammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM® и Santak®.

Eaton Corporation е производител на разнообразно оборудване за управление и осигуряване на електрозахранване с продажби от 13,7 млрд. долара за 2010 г. Eaton, който през 2011 г. празнува своята 100-годишнина, е глобален технологичен лидер в производството на електрически компоненти и системи за осигуряване на качествено захранване, електроразпределение и контрол на захранването; хидравлични компоненти, системи и услуги за промишлено и мобилно оборудване; космическо гориво, хидравлични и пневматични системи за търговски и военни цели; скоростни кутии и задвижващи системи за автомобили и камиони, осигуряващи производителност, икономия на гориво и безопасност. Eaton има около 73 000 служители и продава своите продукти на клиенти в повече от 150 страни. За повече информация, вж. www.eaton.com.