Bulgaria


Нова серия прекъсвачи NRX от Eaton: малки, гъвкави, ефективни


Електротехническото отделение на Eaton предлага новата серия прекъсвачи NRX, включваща разнообразни прекъсвачи с капацитет до 4000 A — за икономически-оптимизирани решения. Моделът IZMX16 от серия NRX в момента е най-малкият въздушен прекъсвач в света. Иновативната концепция позволява монтаж на два прекъсвача един до друг в панел, широк 600 мм с възможност за изваждане. Дизайнът е икономичен и спестяващ място. Освен това, ако е необходимо превключване от разстояние, в конструкцията се интегрират двигател за превключване на пружинния механизъм и магнитни спирали за командите за пускане и спиране. Накратко — повече производителност в минимално пространство.

IZMX40 от серия NRX — прекъсвач до 4000 A — не заема повече място от един 3200 A прекъсвач и не изисква допълнително окабеляване в терминалната област. Вградените тестове в разпределителните системи на Eaton, като например Modan, xEnergy, PowerXpert, Capitol 20 и Capitol 40, потвърждават отличните технически предимства на терминалната система, която може гъвкаво да отговори на изискванията на приложенията. Благодарение на модулния дизайн, интегрираните решения и пълната гама аксесоари и допълнителни функции, потребителите могат да променят прекъсвача индивидуално според специфичните изисквания и, ако е необходимо, директно от завода.

Прекъсвачите от серия NRX са подходящи за най-различни приложения и с ток със сила от 630 до 4000 A и превключващ капацитет от 42 до 105 kA. Освен това в електронния вариант могат прецизно да се настроят оптимални параметри за защита на свързаните приложения и оборудване. Основната област на приложение на универсалната серия NRX е защитата на системи, двигатели, трансформатори и генератори.

На разположение е широка гама от практични аксесоари за разширяване на функционалността на прекъсвачите — например такива за сигнализация, автоматизация, комуникация. Ако една система трябва да се преоразмери временно на няколко разширителни етапа, потребителите могат например прецизно да настроят 1600 A прекъсвач за оборудване със само 100 A просто сменяйки ключа за избор на обхвата.

Благодарение на комуникационните способности, серията прекъсвачи NRX предлага нови възможности за разпределение на електроенергия: NRX предоставя цялата оперативна информация и я предава по-нататък. Това увеличава прозрачността на системата, а времето за реакция при събития като претоварване, дисбаланс на фазите и свръхнапрежение също намалява. Бързата намеса предотвратява всякакви сривове на системата и превантивната поддръжка става възможна, като по този начин се увеличава общата работоспособност на системата.

Прекъсвачът IZMX може да се разшири чрез индивидуални решения. Той увеличава безопасността на системата, подобрява личната защита в случай на повреда и значително намалява риска от нежелани прекъсвания на операциите. Решенията включват ARMS, ARCON, избор на зона, дистанционно превключване и Profi защита с Digitrip 1150.

Eaton предлага три софтуерни инструмента за ергономичен дизайн, както и за лесен избор на продукт и документация. Първо, интуитивният софтуерен инструмент, наречен Eaton Configurator Circuit Breaker, позволява лесен избор и конфигуриране на прекъсвачи и разединители на превключвателя с аксесоари от база данни с няколко хиляди артикула. Второ, инструментът CurveSelect позволява регулируемо показване на превключващи характеристики на няколко защитавани устройства по едно и също време и стойности на тока. Трето, софтуерът BreakerVisu се използва за наблюдение на няколко ACB (въздушен прекъсвач) и MCCB (прекъсвач с пластини) и прави възможно бързото и ясно получаване на данни от веригата на прекъсвача, за състоянието на прекъсвача и предупреждения за товара, като показва информацията динамично на уеб-страница.

Електротехническото подразделение на Eaton е глобален лидер в продуктите и услугите за разпределение на електроенергия, качествено захранване, контрол и автоматизация, наблюдение на захранването и управление на енергията. Eaton е в положение да отговори на днешните най-важни предизвикателства пред управлението на електрическата енергия чрез своите глобални електрически продуктови серии Cutler-Hammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM® и Santak®.

Eaton Corporation е производител на разнообразно оборудване за управление и осигуряване на електрозахранване с повече от 100-годишен опит в предоставянето на енергийно-ефективни решения, които помагат на нашите клиенти ефективно да управляват електрическа, хидравлична и механична енергия. С продажби от 16,0 млрд. долара за 2011 г., Eaton е глобален технологичен лидер в производството на електрически компоненти и системи за осигуряване на качествено захранване, електроразпределение и контрол на захранването; хидравлични компоненти, системи и услуги за промишлено и мобилно оборудване; космическо гориво, хидравлични и пневматични системи за търговски и военни цели; скоростни кутии и задвижващи системи за автомобили и камиони, осигуряващи производителност, икономия на гориво и безопасност. Eaton има около 73 000 служители и продава своите продукти на клиенти в повече от 150 страни. За повече информация, вж. www.eaton.com.