Bulgaria


Софтстартерите от серията DS7 се разширяват с устройства до 200 A

Като един от водещите производители на компоненти, системи и решения за електрически машини и автоматизация, електротехническото отделение на Eaton днес обяви разширяването на серията от устройства за плавно пускане DS7 с модели с капацитет до 200 A. Устройствата за плавно пускане постепенно стават алтернатива на трифазните стартери за плавно пускане. По този начин потребителите получават цялостна система с капацитет от 4 до 200 A със стандартно възбуждане и функционалност, която напълно ще замени предишните серии DS4 и DS6. Захранващото напрежение на DS7 варира от 200 до 480 V като са налични и версии с възбуждане 24 V AC/DC и 110-230V AC.


Специалният метод за пускане (асиметрично пусково управление) за целите на плавното пускане предотвратява появата на постояннотокови компоненти, които обикновено възникват при двуфазно-управляваните стартери (ЕС патент на Eaton EP12 40706B1). Това предотвратява образуването на елиптични ротационни полета, които водят до неравномерно пускане на двигателя и ненужно дълги времена на пускане. Гладкото пусково поведение на DS7 е подобно на това при трифазните стартери за плавно пускане.

Компактните пускови устройства DS7 са подходящи за стандартно приложение, като например за помпи, вентилатори и малки транспортни ленти. Скоро DS7 ще бъде наличен и заедно с интерфейса за автоматични решения SmartWire-DT, опростявайки по този начин окабеляването и увеличавайки функционалността.

Устройствата за плавно пускане Eaton DS7 са подходящи за различно приложение, например трифазен индуктивен товар, безшумно и плавно пускане на двигатели в транспортни и конвейерни системи или пускане на помпи без износване, което намалява натоварването на цялата инсталация (водни чукове). Устройствата DS7 са също така предназначени за пускане на двигатели на вентилатори с по-малко износване на задвижващите ремъци.

Електронните стартери за плавно пускане отговарят на изискванията на потребителите за плавно увеличаване на въртящия момент и селективно намаляване на тока в пусковата фаза. Те управляват захранващото напрежение на трифазния двигател в пусковата фаза, така че двигателят се настройва спрямо поведението на товара на работната машина. Това позволява скоростта на механичното оборудване да се увеличава плавно. Използването на устройства за плавно пускане намалява натоварването на всички работни характеристики и оперативни последователности, така че съответните компоненти имат по-дълъг експлоатационен живот, което води до намаляване на разходите. Устройствата за плавно пускане DS7 напълно отговарят на стандарта за електрически устройства за плавно пускане (IEC / EN 60 947-4-2.).

За повече информация:?

Електротехническото подразделение на Eaton е глобален лидер в продуктите и услугите за разпределение на електроенергия, качествено захранване, контрол и автоматизация, наблюдение на захранването и управление на енергията. Eaton е в положение да отговори на днешните най-важни предизвикателства пред управлението на електрическата енергия чрез своите глобални електрически продуктови серии Cutler-Hammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM® и Santak®.

Eaton Corporation е производител на разнообразно оборудване за управление и осигуряване на електрозахранване с продажби от 13,7 млрд. долара за 2010 г. Eaton, който през 2011 г. празнува своята 100-годишнина, е глобален технологичен лидер в производството на електрически компоненти и системи за осигуряване на качествено захранване, електроразпределение и контрол на захранването; хидравлични компоненти, системи и услуги за промишлено и мобилно оборудване; космическо гориво, хидравлични и пневматични системи за търговски и военни цели; скоростни кутии и задвижващи системи за автомобили и камиони, осигуряващи производителност, икономия на гориво и безопасност. Eaton има около 73 000 служители и продава своите продукти на клиенти в повече от 150 страни. За повече информация, вж. http://www.eaton.com/.